DVC'er Jeroen van Hunnik omarmt een tegenstander.

DVC Appingedam is dicht bij periode; remise voor Holwierde

ZEERIJP - In Zeerijp heeft DVC Appingedam zaterdag probleemloos met 0-5 gewonnen van De Fivel. Daarmee werd naar verwachting de eerste periodetitel binnengehengeld. Alleen theoretisch zou Omlandia DVC nog kunnen passeren. De 3-3 waarmee Holwierde in en tegen Scheemda gelijk speelde, voelde gezien het verloop van de wedstrijd voor de bezoekers als een nederlaag.

In de klasse van DVC Appingedam heeft Omlandia drie wedstrijden minder gespeeld en alleen door twee bij een achterstand van 2-1 kort voor tijd gestaakte wedstrijden alsnog in een zege om te zetten en de derde volledige pot te winnen, kunnen de Ten Boersters nog roet in het Damster eten gooien als het om de periodetitel gaat. Die kans is dus minimaal.

In Zeerijp was thuisploeg De Fivel alleen vanaf de aftrap een keer gevaarlijk met een schot vanaf 25 meter en had het verder weinig tot niets in de melk te brokkelen. De score voor DVC Appingedam werd al in minuut vier geopend toen Jarno Slagter twee spelers uitkapte en vervolgens vanaf een meter of twintig de 0-1 binnenschoot. Kansen volgden voor Joost Blokzijl, die naast schoot. Een inzet van Diyar Kaya belandde op de paal. Na een half uur benutte Christian Dijks een wegens hand gegeven strafschop. Er volgden meer mogelijkheden voor de bezoekers. Zo schoot Devante de Windt in kansrijke positie de bal over de doellat.

Het bleef tot de thee bij 0-2 en tien minuten na de wisseling van speelhelft was het Joost Blokzijl die op een pass van Devante de Windt de 0-3 op het scorebord schoot. Rond het uur zorgde Jeroen van Hunnik op een assist van Diyar Kaya voor de 0-4. In de slotfase was er een aanval over vele schijven waaruit Eddy Silva een pass verzond, waaruit Jeroen van Hunnik met zijn tweede treffer van de middag het kwintet compleet maakte.

Holwierde

In Scheemda zat alles tegen voor het bezoekende Holwierde. De geschorste Sander ten Hove en de geblesseerden Christian van der Broek en Damon Kuiper moesten aan de kant blijven terwijl eerste keeper Robbin Kuipers tijdens de warming up moest afhaken. Hij werd vervangen door Wouter Kingma.

Al in de eerste minuut werd een treffer van Peter Bouwsema afgekeurd omdat de assistent scheidsrechter buitenspel had geconstateerd, hetgeen door de Holwierders sterk werd betwijfeld. Later in de wedstrijd gebeurde hetzelfde ook een keer aan de andere kant. Scheemda kwam op een 1-0 voorsprong toen Wouter Kingma een voorzet plukte, in het modderige doelgebied uitgleed en de bal over de doellijn liet vallen. Op het halfuur kopte Robbie ten Hove zijn ploeg op 1-1 en snel daarna moesten de bezoekers de 2-1 incasseren. Nadat Holwierde twee keer een strafschop was onthouden, werd een door Andy Lafaille genomen hoekschop door de Scheemder keeper in het eigen doel gewerkt. Na de thee zette Robbie ten Hove zijn ploeg op een 2-3 voorsprong en nadat Thijs Sonneveld een 100 procent kans had gemist, kreeg de thuisploeg een gemakkelijk gegeven strafschop te nemen, die werd benut voor de uiteindelijke 3-3.