De Fivel-aanvoerder Emiel Bos in kopduel met Kjell Stulp. Rechts Sander ten Hove.
De Fivel-aanvoerder Emiel Bos in kopduel met Kjell Stulp. Rechts Sander ten Hove.

Holwierde verliest van De Fivel en Farmsum verliest van BNC

Sport

ZEERIJP - De bekerwedstrijd tussen De Fivel en Holwierde, die afgelopen donderdag in Zeerijp werd gespeeld, eindigde verrassend in een zege voor de thuisploeg. Het werd uiteindelijk 3-2. De Fivel stond op enig moment met 3-0 voor, maar zag Holwierde nog terugkomen tot 3-2. Farmsum verloor het uitduel tegen het een klasse hoger uitkomende BNC met 3-0, maar hoeft zich daarvoor niet te schamen.

In Zeerijp had Holwierde in het eerste bedrijf het wat betere van het spel en leken de gasten zelfs de openingstreffer te kunnen scoren. Spits Thijs Stoppels zag echter binnen de zestien en één op één voor De Fivel-doelman Sander Steenbergen kans om de bal nog over het hoge vangnet te schieten. 

Voorsprong

Enigszins tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De doorgebroken Joran Bos zag zijn schot op de paal belanden, waarna broer Corné alsnog kon binnen tikken. Holwierde kreeg nog wel wat mogelijkheden, maar wist vooralsnog niet tot scoren te komen. 1-0 was ook de ruststand. 

Uit de kleedkamer gekomen bleek De Fivel het overwicht te hebben overgenomen en het was Thomas Robinson die, op snelheid doorgebroken, de 2-0 op het scorebord bracht. Nadat Silke Korpershoek nog een kans had gemist, was het de doorgebroken Emiel Bos die binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald door Holwierde-doelman Aldert van der Laan, met een strafschop als gevolg. Aanvoerder Emiel Bos voltrok zelf het vonnis voor de 3-0. 

Vijf wissels

Bij deze achterstand en na vijf man tegelijk te hebben gewisseld, zette Holwierde aan. Een overtreding van Thomas Robinson binnen de zestien op Thijs Sonneveld leidde tot een strafschop. Sonneveld zag zijn inzet vanaf de elfmeterstip aanvankelijk gestopt door doelman Sander Steenbergen, maar wist uit de rebound alsnog de 3-1 te scoren. Kort daarna maakte Robbie ten Hove er uit en scrimmage 3-2 van en in de laatste minuut schoot dezelfde speler de bal nog een keer binnen. Deze treffer werd op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd omdat Steenberge zijn hand op de bal had toen Ten Hove binnen schoot. Dit werd later door Robbie ten Hove ruiterlijk bevestigd. 

De Fivel-trainer Guus Zantinga was tevreden met de door zijn ploeg geleverde prestatie en bestempelde keeper Sander Steenbergen als man van de wedstrijd.

Farmsum

Farmsum deed in Finsterwolde niet veel onder voor vierdeklasser BNC, dat vorig seizoen niet ver van promotie naar de derde klasse was verwijderd. De thuisploeg had wel het iets betere van het spel, maar de bezoekers zaten er steeds kort en fel bovenop. Bayram Bijmold was voor Farmsum dicht bij de openingstreffer, maar hij trof de deklat. Het duurde tot kort voor het einde van het eerste bedrijf voordat BNC enigszins gelukkig op een 1-0 voorsprong kwam. Een voorsprong die tien minuten na de doelwisseling door een fraaie treffer werd verdubbeld. Farmsum bleef er echter in geloven, getuige een inzet van opnieuw Bijmold, die via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiterde.