Corenos-spits Jordan Muller wordt op de huid gezeten door Johan Dijkman en Marco Dijkstra.

Overwinningen voor Poolster (3-0) en NEC Delfzijl (1-0)

SPIJK - Poolster heeft zaterdagmiddag in Spijk een einde gemaakt aan een reeks van zes wedstrijden waarin Corenos ongeslagen was. In het laatste half uur was het de 17-jarige Poolster spits Daan Bos, die met een loepzuivere hattrick de uitslag op 3-0 bepaalde. NEC Delfzijl had het moeilijk om de groen-witte muur van ZEC te slechten, maar won uiteindelijk toch met 1-0.

Poolster moest het doen zonder de geblesseerde keeper Ronan Herder. Als vervanger werd oud-doelman en nu keeperstrainer Simon Dijkman onder de lat geposteerd.

Na een geslaagd optreden van pupil van de week Danny Zijlstra, middenvelder van JO 13, ontspon zich een eerste helft waarin Corenos het initiatief aan de thuisclub liet in de hoop om in de omschakeling te kunnen toeslaan. Daar kwam niet veel van terecht en Poolster speelde de bal geduldig rond om vervolgens te proberen een bres te slaan in de Corenos-defensie. Dit bleef echter zonder resultaat. Wel stichtte de thuisploeg gevaar uit twee standaardsituaties. Een door Jesse Smit genomen vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd door Corenos-doelman Dennis Carretero Seinhorst knap gepareerd en een indraaiende vrije trap van Coen Biemond moest door dezelfde doelman worden weg gebokst. Zonder echte kansen werd de eerste helft afgesloten met de brilstand.

Na de hervatting leek Daan Bos succesvol te zijn door uit een voorzet de bal van dichtbij in de koppen. De Corenos-goalie toonde echter zijn kwaliteiten door de bal met een katachtige reactie over de doellat te tikken.

Na ruim een uur spelen had Daan Bos wel succes. Uit een voorzet vanaf de rechterkant kopte hij de 1-0 binnen. Corenos had vervolgens nog een kans om op gelijke hoogte te komen. Een door Jordan Muller genomen vrije trap vanaf de rand zestien werd door doelman Dijkman knap uit de hoek gehaald.

De voor Poolster bevrijdende treffer viel tien minuten voor tijd. Een als voorzet bedoelde bal van Daan Bos viel via de binnenkant van de paal en onbereikbaar voor de Corenos-keeper, binnen voor de 2-0. Drie minuten later ontsnapte de Poolster spits, voltooide zijn hattrick en werd met een publiekswissel beloond.

Zaterdag gaat Poolster op bezoek bij Middelstum.

NEC Delfzijl

NEC Delfzijl had het op eigen veld moeilijk met het bezoekende ZEC dat voornamelijk compact verdedigde en dan de bal lang naar voren gooide. De thuisploeg verzuimde om goed om te gaan met de ruimte die er tussen de linies ontstond en toonde de eerste helft te weinig lef.

Na de wisseling van speelhelft pakte NEC het spel wat beter op en al snel viel de openingstreffer. Wilbert Lambeck vond Joost Kombrink en die leverde een voorzet af waaruit Jeffrey Roeters de 1-0 binnen kon koppen. NEC-trainer Roy Kamps hoopte dat hiermee de ban gebroken was, maar ondanks zo’n tachtig procent balbezit wist zijn ploeg dat overwicht niet uit te buiten. Er werd nog wel gescoord, maar die treffer werd vanwege buitenstel afgekeurd. Eenzelfde lot was ook een treffer van ZEC beschoren.