Vanaf april gaan de leden van Zeilvereniging Schildmeer het water op.
Vanaf april gaan de leden van Zeilvereniging Schildmeer het water op.

Zeilvereniging Schildmeer start weer met proeflessen voor de jeugd

Sport

STEENDAM - Zeilvereniging Schildmeer geeft in april weer meerdere proeflessen voor kinderen die willen leren zeilen. Trainer Sven Buikema zorgt voor de begeleiding.

Zeilen is volgens Buikema de ideale jeugdsport. ,,Kinderen besturen de boot volledig zelf, wat een ultiem gevoel van vrijheid en zelfstandigheid geeft. Zeilen is een actieve watersport die niet alleen avontuurlijk is, maar ook sociaal. Bij de vereniging hebben we een hechte groep van zo’n 30 jeugdzeilers, wat zorgt voor veel plezier en gezelligheid tijdens de zeiltrainingen. Ook organiseert de vereniging zeilwedstrijden, waar zeilers worden uitgedaagd om de boot zo snel mogelijk te laten gaan.’’

Zeilvereniging Schildmeer is opgericht in 1942 en is een van de grootste zeilverenigingen in Noord-Nederland. Het doel van de vereniging is om de jeugd spelenderwijs stap voor stap veilig met een zeilboot te leren varen. De jeugdzeilers trainen van april tot en met november wekelijks op het Schildmeer. Voor kinderen die het leuk lijkt om te leren zeilen, organiseert de vereniging een serie proeflessen op vrijdagavond 5, 12, 19 en 26 april. Hierbij hebben kinderen vanaf 7 jaar met een zwemdiploma de kans om kennis te maken met het zeilen. Voor meer informatie en opgave kan gemaild worden naar training@zeilverenigingschildmeer.nl. Meer informatie staat op www.zeilverenigingschildmeer.nl.

Naast de lessen op het water, zijn er ook leerzame theorielessen. In de maanden dat het te koud is om te zeilen, organiseert de vereniging uit Steendam een leuk winterprogramma voor de jeugdleden. ,,Zo hebben we geschaatst en oefenen we het leggen van zeilknopen’’, aldus Sven Buikema.