Na het volgen van de cursus kunnen deelnemers zelfstandig het Schildmeer op.
Na het volgen van de cursus kunnen deelnemers zelfstandig het Schildmeer op.

Zeilvereniging Schildmeer geeft les aan volwassenen

Sport

STEENDAM - Zeilvereniging Schildmeer geeft vanaf 7 mei op de dinsdagavond weer zeillessen aan volwassenen. Zowel mensen die nog niet eerder hebben gezeild als volwassenen die hun zeilkennis willen opfrissen, kunnen meedoen.

Volgens zeiltrainer Sven Buikema is het Schildmeer de ideale plaats om te leren zeilen. ,,Het is een open meer waar het vaak waait. En het is een van de weinige plekken waar je nog stilte kunt ervaren. Je kunt er je hoofd leeg maken en ontsnappen aan de dagelijkse drukte.” 

Buikema benadrukt dat de zeillessen plaatsvinden in een ontspannen sfeer en dat cursisten regelmatig blijven hangen om samen een drankje te doen. ,,Als je leert zeilen, ben je in actie. Je beweegt volop en leert iets nieuws. Je hersenen zijn aan het werk, wat je activeert en je nieuwsgierigheid prikkelt. Het geeft energie!’’

Het doel van de zeilcursus is dat een onervaren zeiler na de cursus zelfstandig kan zeilen en een boot kan huren op bijvoorbeeld het Schildmeer. De vereniging uit Steendam is een van de grootste zeilverenigingen van Noord-Nederland. Aanmelden voor de cursus kan door een e-mail te sturen naar training@zeilverenigingschildmeer.nl. Meer informatie staat op www.zeilverenigingschildmeer.nl.