Een van de werken van Marilyn Josiena uit ’t Zandt.
Een van de werken van Marilyn Josiena uit ’t Zandt.

Atelierroute Hoge Noorden langs vijftien kunstenaars

Algemeen

EEMSDELTA - Liefhebbers van kunst kunnen zondag 2 augustus de atelierroute Hoge Noorden rijden. De tocht voert langs vijftien kunstenaars in Eemsdelta en Het Hogeland, die hun werk tonen.

In Rottum kan een bezoek worden gebracht aan Kim Haaxma met haar zeer bijzondere fotografie. Oscar de Jong in Doodstil maakt sculpturen in cortenstaal en heeft bovendien een gast-exposant: Fenna de Groot. Zij maakt mooie sieraden. In Onderdendam opent Edwin Grissen de deuren van zijn galerie De Winkel en keramiekbouwer Jan Mulder laat zijn prachtige collectie zien in zijn eveneens prachtige tuin. 

In Kantens kan Gerda Onnes bezocht worden. Ook zij heeft een gast-exposant in de persoon van Minne Onnes. Beiden tonen schilderijen. In Middelstum zijn twee nieuwe kunstenaars aan de route toegevoegd. Dit zijn Mary Velthoen met schilderijen, tekeningen en sieraden, en Henk Krist met olieverfschilderijen. 

In Huizinge opent Jo­sefien Alkema de deuren van haar atelier en in Loppersum toont Nanny ter Wiel haar werken in olieverf en pastel. In ’t Zandt is het atelier van Marilyn Josiena (portretten in klei, steen en potlood) en Jos Mulders (olieverfschilderijen en etsen) te vinden. De rij wordt gesloten door keramisten Tiny en Linda Bouter die de deuren van hun atelier in Roodeschool open zetten.

De kunstenaars tonen bij mooi weer het werk ook in de tuin, in een stalletje op de oprit en/of in de ateliers. Belangstellenden zijn op zondag 2 augustus welkom tussen 12.00 en 17.00 uur. De adressen van de deelnemers zijn te vinden op atelierroutehogenoorden.jouw­web.nl.