Afbeelding

Poolster wint matig duel in Middelstum

Algemeen

In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar had verdiend, is Poolster zaterdag in Middelstum de gelukkigste geweest. De geel-zwarten konden met een 1-2 zege de drie punten in de tas stoppen. Het gebeuren op het sportpark in Middelstum was als de omstandigheden. Grijs, grauw en sfeerloos.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de bezoekers en speelde zich hoofdzakelijk af op het helft van de thuisploeg. Het aantal kansjes voor Poolster was echter beperkt. Uit een scrimmage binnen het vijfmetergebied kon spits Jesse Smit een poging wagen, maar Middelstum doelman Nick Verkerk stond succes in de weg. Een poging van afstand door Kevin Bijlsma bleef zonder succes en uit een door Tom Dijkman snel genomen vrije bal kon Bijlsma een nieuwe poging wagen, maar ook deze keer kon Middelstum doelman Verkerk, zonder al te veel moeite succes voor Poolster verhinderen.

Na het Poolster-kwartiertje wist Middelstum zich onder de druk van de bezoekers uit te voetballen en de hegemonie op het middenveld over te nemen. Daardoor kwam Poolster niet aan opbouwen toe en zocht vervolgens zijn heil in de lange bal in een poging om de spitsen te bereiken. Dat leidde tot niets.

Aan een slaapverwekkende eerste helft leek zonder treffers een einde te komen, maar een minuut voor de rust was er toch succes voor de thuisploeg. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal tot tweemaal toe opnieuw in het Poolster-strafschopgebied gebracht. De tweede keer werd Gerard Bronsema bereikt, de Poolster-verdedigers dachten aan buitenspel en aarzelden in te grijpen. Assistent scheidsrechter Klaas Kooistra hield de vlag echter omlaag en Bronsema kon de 1-0 achter Poolster doelman Dijkman schieten, zodat de ploegen met die tussenstand de thee konden opzoeken.

Het begin van het tweede bedrijf gaf hetzelfde spelbeeld te zien als het grootste deel van de eerste helft. Van beide kanten werden veel ballen ingeleverd en het gebeurde maar zelden dat de bal drie keer achtereen bij een speler met een gelijk tenue terecht kwam. In de 65e minuut viel dan de gelijkmaker. Na goed doorzetten wist Julian Bos twee tegenstanders af te troeven om vervolgens de bal met een knappe lob over de uitgekomen doelman Verkerk in het vijandelijke doel te laten landen voor de 1-1.

Tien minuten voor tijd viel de tweede treffer voor de bezoekers. De ingevallen Gijs de Weerdt ontsnapte over de rechter vleugel, sneed het strafschopgebied in en werd daar opzichtig aan de arm getrokken door een verdediger. Op zich was dat reden voor een strafschop, maar de Spiekster bleef in balbezit en scheidsrechter Leenknegt paste terecht de voordeelregel toe. De Weerdt vond met zijn hierop volgende voorzet Jesse Smit die de 1-2 binnenschoot.

In de nog resterende tijd was er nog één mogelijkheid voor de thuisploeg op de gelijkmaker. Na goed doorzetten van Gerard Bronsema kon hij van dichtbij een schot los laten, dat stuitte op een Poolster-voet en uit de hierop volgende hoekschop werd over het doel gekopt. Met nog twee minuten op de klok moest het spel worden onderbroken. Poolster -rainer Jeroen de Groot was content met de uitslag. ,,Zeven punten uit de eerste drie wedstrijden is niet slecht. Middelstum liet ons niet aan voetballen toekomen en daarom schakelden we over op de lange bal. Dat oogt niet mooi, maar kan wel effectief zijn. Deze keer was het moeilijk voor de spitsen om ervan te profiteren. Er was opnieuw een goede invalbeurt voor Gijs de Weerdt. Vorige week scoorde hij als invaller en deze keer was er een goede assist bij de winnende treffer.”