Niels Smit (rechts) vecht namens Poolster een duel uit met Niekerker Edwin Zwier.

Poolster verliest met kleinst mogelijk verschil

Algemeen

SPIJK - Op sportpark Oldencate in Spijk heeft Poolster de punten aan het nog zonder puntverlies zijnde Niekerk moeten laten. Na een redelijk gelijk opgaande wedstrijd werd het uiteindelijk 0-1 voor de bezoekers.

Poolster-trainer Jeroen de Groot had zijn ploeg meegegeven om hoog druk te zetten tegen het sterke Niekerk dat alle voorgaande competitie duels had gewonnen. Dat leidde al snel bijna tot een treffer van de thuisploeg. Kevin Bijlsma had de bal veroverd en zag zijn daarop volgende schot op de doelpaal belanden.

Toch waren het de bezoekers die het gevaarlijkst werden en na bijna twintig minuten was het Hidde Kijf die niet kort genoeg werd gedekt en vanaf een meter of twintig de bal over doelman Simon Dijkman heen in het doel liet dalen voor de 0-1.

In het vervolg van de eerste helft deed Poolster niet veel onder voor de bezoekers. Het probeerde het voornamelijk met afstandschoten, maar die leverden niet het gewenste resultaat op. De tweede helft leverde veel strijd op en al vroeg ontsnapte de thuisploeg aan een tweede treffer toen een inzet van Niekerk op de lat eindigde.

De thuisploeg kwam allengs beter terug in de wedstrijd en er waren nog twee goede kansen voor Jesse Smit. Vooral de laatste, ver in blessuretijd, leek succes op te leveren, maar de Niekerk doelman wist dat op het nippertje met de voet te voorkomen. Ondanks de nederlaag was trainer De Groot niet ontevreden over het door zijn ploeg vertoonde spel. De hele wedstrijd was via een livestream op internet goed te volgen.