Tijdens een bijeenkomst werden de bewoners geïnformeerd over de plannen. Foto: Woongroep Marenland.
Tijdens een bijeenkomst werden de bewoners geïnformeerd over de plannen. Foto: Woongroep Marenland.

Sloop woningen in tweetal Damster straten

Algemeen

APPINGEDAM - Woongroep Marenland heeft donderdag een bijeenkomst voor bewoners van de Gerrit Raapstraat en de Pieter Veningastraat in Appingedam georganiseerd. 

Tijdens de bijeenkomst is de bewoners verteld dat er is gekozen voor sloop van de woningen. Er komen nieuwe woningen op die locatie terug. Die plannen zullen de komende tijd worden uitgewerkt.


Het betreffen woningen uit 1948 die ingrijpend verbeterd moeten worden. Na renovatie blijft het risico dat op den duur technische problemen ontstaan, dan wel terug komen. Ook zijn de woningen na renovatie niet gasloos, minder duurzaam en voldoen dan nog steeds niet aan de woonkwaliteitseisen.

Woongroep Marenland onderneemt op basis van dit besluit een aantal stappen. Er wordt eerst een plan voor het totale gebied gemaakt. Daar is men al mee bezig maar dat wordt verder uitgewerkt. De bewoners worden geïnformeerd en na hun akkoord worden er verdere stappen genomen.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Appingedam is meegenomen in de plannen en geïnformeerd over de besluiten van Woongroep Marenland.