Tekening door Nenad Vukmirovic Woek.
Tekening door Nenad Vukmirovic Woek.

(Sinter)Klaasje in azc Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Voor de kinderen in twintigtal asielzoekerscentra  door het hele land speelt het Wolkentheater de voorstelling Toen Sinterklaas nog Klaasje was. Sint en Piet komen ook langs om aan kinderen aandacht te geven en de cadeautjes uit te delen. 

In provincie Groningen is het feestje te zien en te beleven op woensdag 25 novemberom 16.00 uur in AZC DelfzijlWegens maatregelen van RIVM hebben deze optredens van het Wolkentheater een besloten karakter.

Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse azc’s’s weten al heel veel over Sinterklaas. Ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. Daarom is het van belang dat de Goedheiligman ook hun huisjes niet voorbij gaat.

Stichting Wolkentheateris in 1993 opgericht door Adrijan Siniša Rakic, zelf vluchteling uit voormalig Joegoslavië: ,,Kinderen die na traumatische gebeurtenissen in zeer sobere omstandigheden verblijven helpen we met het herontdekken van de mooie kant van het leven. Kinderen kunnen dan met elkaar plezier maken en zorgeloos kind zijn’”