Gerda Onnes is een van de deelnemende kunstenaars. Ze toont onder andere veel Stones-schilderijen.
Gerda Onnes is een van de deelnemende kunstenaars. Ze toont onder andere veel Stones-schilderijen.

Atelierroute Hoge Noorden wordt raam- en tuinroute

Algemeen

LOPPERSUM - De kunstenaars die deelnemen aan de atelierroute Hoge Noorden, organiseren op zondag 3 januari een raam- en tuinroute.  

In verband met de coronaregels is het niet mogelijk om de deuren van de ateliers open te zetten. Daarom is gekozen voor dit alternatief, waarbij kunst te zien is in tuinen en achter de ramen. 

Er nemen negen kunstenaars deel aan deze alternatieve atelierroute. Dit zijn Edwin Grissen en Rieneke Gollnau in Onderdendam, Oscar de Jong en Hilde van Heuvelen in Doodstil, Helga Ephraim en Gerda Onnes in Kantens, Mary Velthoen in Middelstum, en Jan Schoffelmeijer en Nanny ter Wiel in Loppersum.

De raam- en tuinroute vormt tevens de start van een nieuw project. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om via een ludieke actie in het bezit te komen van een kunstwerk. Men kan zich hiervoor inschrijven bij de deelnemende kunstenaars. Dit kan van 3 januari tot en met 6 juni. In het weekend van 5 en 6 juni wordt tijdens een grote manifestatie bekend gemaakt wie de gelukkige winnaar is. Meer informatie is te krijgen bij de deelnemende kunstenaars en via de website: atelierroutehogenoorden.jouwweb.nl.