Afbeelding

DVC Appingedam verlengt met Duurt Dijkman

Algemeen

APPINGEDAM - DVC Appingedam heeft het contract met hoofdtrainer Duurt Dijkman met een seizoen verlengd.

Het eerste seizoen voor de nieuwe hoofdtrainer bij DVC Appingedam is door corona heel anders gelopen dan verwacht. Na een paar wedstrijden moest er noodgedwongen gestopt worden met de competitie, die ook niet meer wordt uitgespeeld. De blik is dus al volledig gericht op het nieuwe seizoen. Reitze Enderlé zal na dit seizoen stoppen als assistent-trainer. Daan de Groot neemt zijn rol over als assistent en leider.

De jonge selectie van DVC Appingedam gaat binnenkort weer starten met de trainingen. In het voorjaar wordt geprobeerd nog een aantal wedstrijden in de regio te spelen, om fit en scherp te kunnen starten met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Rick Medema
Rick Medema is aangetrokken als nieuwe trainer voor de B-selectie van DVC Appingedam. Deze speler hervatten binnenkort de training. Vanaf dat moment neemt Medema het ‘trainersstokje over van huidig trainer Menno Hilverts. Eerder was al afgesproken dat hij na dit seizoen zou stoppen, maar club en trainer zijn het erover eens dat dit een mooi moment is voor kersverse trainer Rick Medema om in te stappen.

Medema heeft als voetballer een historie bij zowel vv De Pelikanen en vv Appingedam, die clubs die gefuseerd zijn tot DVC Appingedam. Als oud-Damster komt hij nog regelmatig bij DVC Appingedam kijken. De club vormt voor hem dus een vertrouwde omgeving om te starten met zijn trainerscarrière.

Uit de JO19 komen meerdere spelers over naar het eerste en tweede elftal. Medema is mede daardoor erg gemotiveerd om samen met de toch al jonge selectie voor het nieuwe seizoen een DVC 2 neer te zetten dat mee kan doen om de prijzen.