Lidy Postma verzorgt de training van de DVC-vrouwen.
Lidy Postma verzorgt de training van de DVC-vrouwen.

DVC start met tweede damesteam

Algemeen

APPINGEDAM - Voetbalvereniging DVC start volgend seizoen met een tweede damesteam. 

Doordat het meidenvoetbal een flinke groei doorgemaakt heeft bij de Damster vereniging is het nu mogelijk om voor komend seizoen ook een Vrouwen 2-elftal in te schrijven bij de KNVB. Dit team zal grotendeels bestaan uit jonge meiden die vanuit de eigen jeugd doorstromen. 

Deze ontwikkeling past helemaal in de ambitie van de club om het meiden- en vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen.  ,,DVC is er trots op dat we ook voor deze groep een ervaren rolmodel gevonden hebben om de trainingen te gaan verzorgen in de persoon van Lidy Postma. Zij heeft zelf jarenlang in dames 1 van vv De Pelikanen gevoetbald en ook bij die club vele jaren ervaring opgedaan als trainster’’, aldus DVC in een verklaring. Er wordt nog gezocht naar een elftalleider. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen via marianneybos@hotmail.com.

De vrouwentak van DVC zal volgend seizoen met verschillende meisjesteams, 2 vrouwenelftallen, een 7x7 35+ team en een zaalteam aan de competitie deelnemen. Nieuwe leden zijn van harte welkom, zo laat de club weten.