Vanaf maandag kan iedereen de wandelschoenen aantrekken om mee te doen aan de 'home edition' van de Avond4daagse in Vries.
Vanaf maandag kan iedereen de wandelschoenen aantrekken om mee te doen aan de 'home edition' van de Avond4daagse in Vries.

Spirittocht door Eemsdelta

Algemeen

DELFZIJL - De 74e editie van de Spirittocht door de gemeente Eemsdelta wordt zaterdag 28 augustus gehouden. De wandeltocht vanuit Delfzijl wordt georganiseerd door de wandelsportvereniging Spirit en telt zes verschillende afstanden. 


Het inschrijfbureau is gevestigd in sporthal De Ringen aan de Prins Bernhardlaan in Delfzijl. Van hieruit starten de wandelaars. Deelnemers aan de wandeling over 30 en 40 kilometer vertrekken tussen 08.00 en 09.00 uur, de 25 kilometer-tocht start tussen 08.30 en 09.30 uur en voor de afstanden 5, 10 en 15 kilometer kan tussen 09.00 en 14.00 uur gestart worden. Het inschrijfgeld bedraagt 4,50  euro (met herinnering 6 euro), leden van een wandelbond krijgen 1 euro korting. Het verzoek is om zoveel mogelijk met gepast geld te betalen. Pinnen is niet mogelijk.

Wirdum, Eenum, Leermens en Oosterwijtwerd 

De routes voeren de lopers via Oud West naar de wandelpromenade langs de Damsterkade en de haven om via de Keerweerbrug bij het nieuwe strand uit te komen.  Vervolgens gaat het over of langs de dijk naar Nansum. Deelnemers aan de twee kortste routes verlaten de dijk eerder. Voor anderen gaat de route via Marsum naar Appingedam.  De langere afstanden doen verder de dorpen Wirdum, Eenum, Leermens en Oosterwijtwerd aan om bij Tjamsweer aan te sluiten bij de 25 kilometer-route en terug te keren naar De Ringen.

Vaccinatiebewijs 

Om mee te kunnen doen aan de Spirittocht dienen de deelnemers een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur) te tonen bij de inschrijving.