Afbeelding

Eemsdelta tevreden over respons bewonersenquête

Algemeen

EEMSDELTA - De gemeente Eemsdelta is tevreden over het aantal mensen dat de moeite heeft genomen om een vragenlijst in te vullen over het wonen en werken in Eemsdelta. 

In september en oktober hebben 14.000 inwoners deze vragenlijst kunnen invullen. In totaal 28 procent van deze inwoners heeft de vragenlijst ingevuld. Op dit moment bestudeert de gemeente de uitkomsten. 

‘Positief’

De gemeente wil steeds meer plannen en beleid maken met inwoners en daarvoor is het nodig te weten hoe inwoners denken over het wonen en leven in hun dorp of wijk. ,,De opkomst is groot en dat is positief”, aldus wethouder Jan Menninga. ,,Dit laat zien dat mensen een bijdrage willen leveren aan de thema’s die wij als gemeente hebben uit te voeren. Met een reactiehoogte van 28 procent zitten we boven de grens die we nodig hebben om betrouwbare uitspraken te kunnen doen. De uitkomsten kunnen we daardoor beschouwen als een goede afspiegeling van onze inwoners. Ik wil dan ook iedereen bedanken die de vragenlijst heeft ingevuld.”

Verwerking van de uitkomsten

Op dit moment worden de antwoorden verwerkt tot bruikbare informatie voor de gemeente. Zodra dat is afgerond, worden de hoofdlijnen van wat er uit het onderzoek is gekomen bekend gemaakt door Eemsdelta. Vervolgens gaat het gemeentebestuur met de uitkomsten aan de slag om te kijken wat er nodig is voor eventueel beleid of het maken van plannen. Hierbij is het mogelijk dat inwoners bij dat proces zullen worden betrokken.