Afbeelding

Qworzo uit Woldendorp winnaar E-waste Race Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - Kindcentrum Qworzo uit Woldendorp is met 9062 ingezamelde elektrische apparaten de winnaar van de E-waste Race 2022 in de gemeente Eemsdelta geworden.

Leerlingen van negen basisscholen uit de gemeente hebben met de hulp van buurtbewoners de afgelopen maand maar liefst 22.509 oude elektrische apparaten ingezameld. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven, maar wordt deze hergebruikt en gerecycled. Dit gebeurt bij afvalverwerkingsbedrijf Prezero in Scheemda.

Wie nog klein elektronisch afval (E-waste) thuis heeft liggen, zoals liggen bijvoorbeeld een kapot of oud apparaat met een stekker eraan of een plek voor een batterij., kan dat inleveren bij de milieustraat Usquert, gemeentewerf Loppersum of bij het Afvaloverslagstation Kloosterlaan in Farmsum.

Scholen

De scholen die hebben meegedaan ziin obs Ravelijn, Kindcentrum Noord (Delfzijl), Farmsumerborg (Farmsum), obs Prinses Beatrix (Loppersum), cbs Wicher Zitsema (Middelstum), bs Abt Emo (Westeremden), Kindcentrum Qworzo (Woldendorp), bbs De Zandplaat (’t Zandt) en obs De Wilgenstee (Zeerijp).