Een fragment uit een van de video's.
Een fragment uit een van de video's.

Videowerken in de Bierumer School

Algemeen

BIERUM – De Bierumer School laat op 30 april en 1 mei videowerken zien van 17 kunstenaars uit 6 verschillende landen. ‘Port Futures and Social Logistics #01 - PFSL0’ is de titel van het project.

Voor het project hebben de kunstenaars zich gebogen over wereldwijd spelende thema’s en problemen en de aanwezigheid daarvan in hun eigen leefomgeving. Het resultaat is een serie korte video’s uit verschillende landen, waarin onderwerpen als immigratie, duurzaamheid, handel, recycling, energie en de noodzaak van grondstoffen aan bod komen. De ene keer is de video een verhalende documentaire, de andere keer juist poëtisch en abstract, maar alle werken zijn geïnspireerd door de typische omstandigheden in havensteden, zeehavens en hun achterland.

De presentatie is naar aanleiding van Earth Day, de jaarlijkse dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor milieubescherming. Onderdeel hiervan is een vertoning van de videowerken in verschillende kunstruimtes in havensteden en zeehavens over de hele wereld. Ze onder andere te zien in Hamburg, Yokohama, Kaohsiung en dus ook in Bierum in de nabijheid van de Eemshaven. Het doel van het project is kunstenaars en wetenschappers met elkaar te verbinden om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Bierumer School, gevestigd aan de Hereweg 12, is ieder weekend open voor publiek van 14.00 uur tot 17.00 uur. Voor verdere details kan gekeken worden op www.bierumerschool.nl.