Phoenix trekt ten strijde (foto Sicco Riedstra).
Phoenix trekt ten strijde (foto Sicco Riedstra).

Slaperig Phoenix verliest in Drachten

Algemeen

DRACHTEN - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag hun duel in en tegen Drachten verloren. Het werd 97-17.

Drachten is samen met Zwolle titelkandidaat in de vierde klasse Noord-Oost. Op voorhand was dan ook duidelijk dat Phoenix een lastige klus te wachten stond. Waar de trainer van Drachten kon beschikken over een grote en fitte selectie was dit voor de Delfzijlsters een stuk lastiger. De keerzijde van de medaille is dan weer dat jonge spelers uit de jeugdopleiding van Delfzijl kansen krijgen. Zie lieten zien dat er genoeg rugbytalent rondloopt in Delfzijl en omstreken.

Drachten begon scherp en Phoenix keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Zoals wel vaker bij de ploeg uit Delfzijl bleek dat men wel degelijk goed kan rugbyen, maar door kleine onnauwkeurigheden gingen kansen verloren. Drachten bouwde de voorsprong gestaag uit. Toch kon Phoenix geregeld voor druk zorgen en dat leidde veelvuldig tot te vroeg oplopen door de thuisclub. Dit werd door de goed fluitende scheidsrechter bestraft. Uit een van de penalty’s werd Ruan Roux vrij gespeeld en hij maakte de eerste try voor de Delfzijlsters. De conversie werd eveneens door de fly-half van Phoenix raak geschoten en zodoende stonden de eerste zeven punten voor de gasten op het scorebord.

Het samenspel van de ploeg uit Delfzijl werd beter en in de verdediging wist men Drachten tot veel fouten te dwingen. Na enkele scores van Drachten was het weer Phoenix dat wat terug deed. De pijlsnelle Jaimy Portier werd aan het werk gezet en deze full-back van Phoenix bleek over zoveel snelheid te beschikken dat hij alles en iedereen achter zich liet. De conversie werd door Ruan Roux benut met een technisch moeilijke dropkick.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het verschil tussen beide ploegen toch weer groter. Drachten bleek fysiek net wat meer in de tank te hebben en liep verder en verder uit. Met een 97-17 overwinning deed Drachten goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Het team van Phoenix heeft nu een extra week rust om van deze nederlaag te herstellen. Op zondag 8 mei wordt op sportpark Tuikwerd aangetreden tegen het combinatieteam van Pickwick Players uit Deventer en Rams uit Apeldoorn.