Meneer en mevrouw Hinrichs samen met burgemeester Ben Visser.
Meneer en mevrouw Hinrichs samen met burgemeester Ben Visser.

Hulde voor diamanten paar in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - De heer en mevrouw Hinrichs-Puister uit Appingedam hebben woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Namens de gemeente kwam burgemeester Ben Visser donderdag op bezoek om het diamanten paar te feliciteren. 

De heer Hinrichs heeft een rijdende supermarkt (SRV-wagen) gehad. Na de verkoop van zijn bedrijf is hij tot aan zijn pensioen werkzaam geweest als conciërge op de Groen van Prinsterer Mavo in Appingedam. Hij is daardoor voor veel Damsters een bekend gezicht.

Mevrouw Hinrichs-Puister werkte bij een accountantskantoor en daarna tot aan haar trouwen op de afdeling personeelszaken bij de gemeente Groningen. Mevrouw Hinrichs is ook nog tien jaar vrijwilligster geweest bij hospice De Schutse in Appingedam. Inmiddels is ze hiermee gestopt, maar zij heeft deze bijzondere periode als geweldig ervaren.

Het echtpaar heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind. Beiden zijn nog zeer actief. Zo wandelen meneer en mevrouw dagelijks bij het Schildmeer en is nordic walking een liefhebberij. Daarnaast houden ze van fietsen en hebben ze samen 40 jaar lang veel paardgereden door de bossen in Drenthe. Het diamanten paar woont in seniorencomplex De Paasweide.