Downtown Abbey vertrekt naar Zuid-Frankrijk.
Downtown Abbey vertrekt naar Zuid-Frankrijk.

Filmliga Delfzijl sluit af met ‘Downton Abbey: A New Era’

Algemeen

DELFZIJL - Filmliga Delfzijl vertoont dinsdag 31 mei in de Molenberg ‘Downtown Abbey: A New Era’. De aanvang is 20.00 uur. Het is de laatste film van dit seizoen.

Het kostuumdrama ging vorige maand in première. De gehele originele cast van de tv-serie is te zien in de film, waarin het oude vertrouwde Engeland wordt ingeruild voor Zuid-Frankrijk. Geheimen komen naar boven, want Lady Violet Crawley – gespeeld door Maggie Smith – blijkt een mysterieus verleden te hebben met een nog onbekende man. Ook zal er een grootse bruiloft voorbij komen. De kaartverkoop gaat via www.demolenberg.nl.

Theater de Molenberg wordt te zijner tijd gesloopt en op deze plek verrijst een nieuw cultuurcentrum. Daarom draagt Filmliga Delfzijl haar activiteiten over te dragen aan de De Molenberg. Filmliga Delfzijl blijft wel adviezen geven ten aanzien van de programmering.

Filmliga Delfzijl is 32 jaar geleden opgericht door de Culturele Raad Delfzijl en Liga 68 uit Groningen, de voorloper van het Forum Groningen. In het begin werden de films vertoond in het voormalige City Theater aan het Molenbergplein. Na sluiting van deze bioscoop is de Filmliga verhuist naar De Molenberg. Tien jaar geleden werd de filmprojectie door een investering van 100.000 euro gedigitaliseerd. Sindsdien zijn de films te zien op Pathé kwaliteit.