Afbeelding

Chansons uit de Lage Landen in Jacobuskerk Zeerijp

Algemeen

ZEERIJP - Capella Groningen zal zondag 12 juni met een programma vol chansons uit de Lage Landen naar de Jacobuskerk van Zeerijp komen. Het optreden start om 15.00 uur.

In het zomerprogramma Mon amour van Capella Groningen onder leiding van Merlijn Wackers staan chansons van Sweelinck centraal. Daarnaast klinken oudere chansons van componisten uit de Lage Landen, die Sweelinck ongetwijfeld hebben geïnspireerd. 

Het gaat daarbij om vroege meesters als Dufay en Busnoys, die nog traditionele Franse vormen volgden, en latere componisten als Josquin en Lassus, die een heel eigen ‘Nederlandse’ stijl ontwikkelden. Hun chansons zijn serieuzer en echte kunststukjes van polyfonie. Enkele van Sweelincks chansons doen in hun frivoliteit aan de Franse chansonstijl denken. Maar de meeste van zijn chansons komen rechtstreeks voort uit de polyfone chansontraditie van de Lage Landen.

Capella Groningen serveert na afloop van het concert traditiegetrouw een drankje met door koorleden gemaakte hapjes als afsluiting van het seizoen. Hiervoor dient wel gereserveerd te worden via www.capellagroningen.nl.