De Latijns-Amerikaanse Band Sindicato Sonico is de afsluiter van het Stadshavenfestival.
De Latijns-Amerikaanse Band Sindicato Sonico is de afsluiter van het Stadshavenfestival.

Appingedam maakt zich op voor 10e Stadshavenfestival

Algemeen

APPINGEDAM - Appingedam maakt zich op voor de tiende editie van het Stadshavenfestival. Zaterdag 11 juni barst het feest in de stad los om 11.00 uur. Ook dit keer zijn de ingrediënten muziek, kinderactiviteiten en een kleine markt.

Het festival begint met de Silent Disco voor kids en de markt achter de Nicolaikerk. Op de markt is een gevarieerd aanbod van allerlei waren te vinden. Vanaf 13.00 uur is Kunst met een Knipoog aanwezig met diverse acts. Kinderen kunnen zich laten schminken.

Op het Winkelplein Overdiep en op het Kerkplein wordt vanaf 13.00 uur opgetreden door Popkoor Mixed Melody, Shantykoor Opwierde II, het Ukelele Orchester uit Bremen en als hekkensluiter de Magellan Singers uit Delfzijl. Jump for Fun staat op het Winkelplein zodat de kinderen een gat in de lucht kunnen springen.

In de Dijkstraat spelen The Göbblers met swingende blues en rock en zijn Gerda Vrieling en Dick Schuur met hun easy listening music te horen. Bij de terrassen van Cafe op de Hoek, Brasserie de Koning van Groningen, Grand Café de Rechtbank en het Paviljoen Overdiep spelen afwisselend The Full Minties en een vrolijke accordeonist.

Om 17.00 uur is er een grand finale met de koren op het Kerkplein. Daarna is het plein voor Salsa. Vanaf 19.00 uur kunnen de beentjes van de vloer met Ache Cubano en vanaf 22.30 uur met de Latijns-Amerikaanse Band Sindicato Sonico.