Delfzijl is ook dankzij de nieuwe boulevard opgenomen in de gids 'Wandelen in Havensteden' (archieffoto Kor Bonthuis).
Delfzijl is ook dankzij de nieuwe boulevard opgenomen in de gids 'Wandelen in Havensteden' (archieffoto Kor Bonthuis).

Delfzijl opgenomen in gids ‘Wandelen in Havensteden’

Algemeen

DELFZIJL – Delfzijl heeft een plek verworven in ‘Wandelen in Havensteden’. Deze speciale wandelgids is onlangs verschenen. 

Delfzijl is een van de negen havensteden die door auteurs Hans en Kees Volkers wordt genoemd als unieke bestemming. In negen historische havenwandelingen, in lengte variërend van 8 tot 13 kilometer, nemen de gebroeders Volkers lezers mee naar Nederlandse zeehavens: van Delfzijl tot Vlissingen, van Amsterdam Noord tot Rotterdam Heijplaat, van Vlaardingen tot Nieuwediep, en van IJmuiden tot Harlingen en Dordrecht. Van vergane glorie tot bruisend havenleven: soms rauw en ongepolijst, soms verstild en lieflijk, maar altijd schilderachtig.

Het boek is bedoeld voor wandelaars die houden van uitwaaien, het gekrijs van meeuwen, de geur van zeewater en stookolie, het schuren van scheepsstaal langs kademuren, van struinen door havenbuurten, van dijken en sluizen, strand- en zeegezichten, van haring en kibbeling en een stukje Atlantikwall toe.

De wandelgids is gemaakt met hulp van Groningen Seaports, Deltaport Donatiefonds, gemeente Den Helder, North Sea Port, Port of Harlingen en Podium Projectcommunicatie. De auteurs en de uitgever doneren een deel van de verkoopprijs van elke wandelgids aan Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren.

De wandelgids is voor 16,95 te koop bij de betere boekhandel en via www.gegarandeerdonregelmatig.nl.