Elke zaterdagochtend worden er bij de boothelling in Appingedam zwemclinics gegeven.
Elke zaterdagochtend worden er bij de boothelling in Appingedam zwemclinics gegeven.

Organisatie Damster City Swim komt op stoom

Algemeen

APPINGEDAM – De voorbereidingen voor de eerste editie van de Damster City Swim op zaterdag 18 juni, zijn in volle gang. Er hebben zich inmiddels al veel deelnemers aangemeld  hebben voor het zwemevenement.

Voor de open water-zwemtocht hebben zich nu bijna 200 deelnemers ingeschreven. Alle provincies, behalve de drie zuidelijkste, zijn vertegenwoordigd. Behalve Nederlanders, heeft ook een aantal Duitse zwemmers zich aangemeld voor het evenement.

De deelnemers zullen op 18 juni vanaf 14.00 uur in meerdere groepen starten, afhankelijk van de zwemduur die van tevoren is aangegeven bij de inschrijving. Op deze manier kan de veiligheid van iedereen gewaarborgd worden en hebben de deelnemers voldoende mogelijkheden om binnen de tijd te finishen. De uiterlijke aankomsttijd is gesteld op 16.30 uur.

De organisatie heeft de deelnemers ook de mogelijkheid gegeven om deel te nemen aan een aantal gratis clinics. Tijdens deze clinics, die tot aan het evenement elke zaterdagochtend worden gegeven bij de boothelling in Appingedam, worden de tips en tricks van het open water zwemmen gedeeld door zwemtrainer Martijn Meier van Swimtech4You.

Tijdens het evenement zal er door de horecavereniging een barcarrousel worden neergezet. Ook zijn luxe burgers en verse friet te verkrijgen. Voor de kleine trek zijn er vers gebakken stroopwafels bij de kraam van het Stroopwoafeltje.

Na de zwemtocht kunnen vanaf 16.00 uur de voetjes van de vloer. Damster Stephen Huizen zal samen met pianist Tim van de Laar, als voorschot op het Damster Horeca Weekend, zorgen dat stilzitten onmogelijk is.