Afbeelding

‘BoekStart on the beach’ in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - De bibliotheken in de gemeente Eemsdelta organiseren zaterdag ‘BoekStart on the beach’. Op het strand van Delfzijl worden van 10.00 to 12.00 uur boekactiviteiten gehouden voor baby’s en hun (groot)ouders.

Onderzoek heeft uitgewezen dat baby’s van boeken houden. Knisperboekjes, zwart-wit boekjes, prentenboeken, ze vinden het prachtig. Maar het allerfijnste is om voorgelezen te worden. Met een baby op schoot een boekje lezen is dus niet alleen gezellig, maar ook heel leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling, verhoogt de concentratie en voedt de fantasie. Daar hebben kinderen hun leven lang plezier van.

In verband hiermee wordt zaterdag de landelijke BoekStartdag gehouden. In Delfzijl is dat op het strand bij de nieuwe strandopgang. Iedereen is van harte welkom, het is niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek. Baby’s kunnen overigens gratis lid worden van de bibliotheek. Tijdens de BoekStartdag wordt dit beloond met een leuk oranje BoekStartkoffertje.

In het kader van de BoekStartdag organiseert de bibliotheek Loppersum woensdag van 10.00 tot 11.00 uur de ouder- en kind-bijeenkomst ‘Baby ziet bloemen’. In deze workshop wordt getoond hoe een boek tot leven kan komen en hoe zintuigen daarbij een rol kunnen spelen. Meer informatie is te vinden op biblionetgroningen.nl/boekstartdag.