Kinderen van De Til in Thesinge bij de bus die ze iedere schooldag naar Ten Boer bracht.
Kinderen van De Til in Thesinge bij de bus die ze iedere schooldag naar Ten Boer bracht.

Zomervakantie start vroeg voor kinderen De Til in Thesinge

Algemeen

THESINGE - Voor de leerlingen van basisschool De Til in Thesinge was woensdag de laatste schooldag voor de zomervakantie. Die begon wat eerder om er nog verhuisd moet worden.

De kinderen zijn bijna anderhalf jaar lang iedere schooldag met de bus naar de tijdelijke school in Ten Boer gereisd. Dat is nu afgelopen want vlak voor de zomervakantie is het eigen schoolgebouw in Thesinge eindelijk opgeleverd. Het moest worden versterkt vanwege de aardbevingen. De kinderen kunnen na de zomervakantie weer in Thesinge naar school.

Van buiten is het 100-jarige schoolgebouw nog authentiek, maar van binnen is het versterkt, verduurzaamd, gerenoveerd, verbouwd en weer helemaal netjes. ,,We zijn klaar voor de toekomst en gaan straks vol aan de slag”, zegt directeur Paulina van Bostelen blij. ,,Er is een open leerplein met diverse zichtlijnen gecreëerd. Zo is er – letterlijk – voor iedereen een passende werkplek bij ons op school.” De leerkrachten zien er erg naar uit om straks samen met de leerlingen en ouders weer écht in het dorp te zijn op de eigen, vertrouwde plek. In september volgt een open huis.

De laatste schooldag werd in stijl gevierd. Dat begon al bij de bus die de kinderen voor de laatste keer tussen Thesinge en de tijdelijke school heen en weer heeft gebracht. De bus werd feestelijk versierd, de kinderen kregen een aloha-ketting en er was voor iedereen een tropische versnapering onderweg.