Afbeelding

Steeds vaker beroep op Voedselbank Eemsdelta

Algemeen

DELFZIJL - Voedselbank Eemsdelta maakt zich grote zorgen over de alsmaar stijgende prijzen. De organisatie signaleert dat steeds meer mensen een beroep op hulp doen. 

Voedselbank Eemsdelta heeft vrijdag aan bijna 140 huishoudens een gratis voedselpakket verstrekt. Daarmee is sprake van een duidelijke stijging en de verwachting is dat dit aantal verder zal oplopen. ,,De hogere energiekosten en de sterk gestegen prijzen van de dagelijkse boodschappen hebben een duidelijk effect. Dit speelt niet alleen bij mensen met een laag inkomen’’, aldus de voedselbank.

De hulporganisatie doet er alles aan om te voorkomen dat de toeloop te groot wordt. Het advies is daarom tijdig hulp te zoeken als de steeds maar stijgende maandlasten iemand boven het hoofd dreigen te groeien. ,,Wacht niet te lang met het vragen om advies of hulp. Er zijn veel instanties en organisaties die wellicht kunnen helpen’’, zo stelt Voedselbank Eemsdelta. 

Behalve naar de eigen uitgiftepunten in Delfzijl en Loppersum verwijst de organisatie naar Cadanz Welzijn (0596-745024 en cadanzwelzijn.nl) en de gemeente Eemsdelta (14 0596, eemsdelta.nl/werk-en-inkomen en eemsdelta.nl/hulp-bij-schulden).