Mevrouw Tyrykina (rechts) heeft de sleutel van haar nieuwe woning ontvangen van woonconsulent Kim Veldkamp van Marenland.
Mevrouw Tyrykina (rechts) heeft de sleutel van haar nieuwe woning ontvangen van woonconsulent Kim Veldkamp van Marenland.

Eerste huurders naar nieuwbouwwoningen Gerrit Raapstraat

Algemeen

APPINGEDAM - De huurders van de eerste acht nieuwbouwwoningen aan de Gerrit Raapstraat in Appingedam hebben donderdag de sleutel ontvangen van hun nieuwe aardbevingsveilige woning. Een aantal van hen keert hierdoor terug op de plek waar hun oude woning stond. 

De komende maanden bouwt bouwbedrijf Nijhuis, in opdracht van Woongroep Marenland, op deze locatie 92 aardgasvrije, duurzame en veilige woningen. De gemeente Eemsdelta is verantwoordelijk voor de realisatie van de openbare inrichting.

De sleutels werden feestelijk overhandigd via een kartonnen doosje in de vorm van een huis met daarin een ballon. Nadat de nieuwe bewoners de sleutels in ontvangst hadden genomen, was het tijd om dit moment met elkaar te vieren. Er werd een taart aangesneden.

In november vorig jaar werd begonnen met de sloop van de oude woningen op deze locatie. Nu bijna elf maanden later zijn de eerste woningen klaar. Naast de huurders die terugkeren op hun oude locatie, zet Woongroep Marenland een aantal opgeleverde woningen in als tijdelijke wisselwoningen voor huurders die vanwege de sloopwerkzaamheden van hun oude woning tijdelijk op een andere plek moeten wonen.

De komende weken zijn er elke week sleuteluitgiftes en ontvangen meer huurders de sleutel van hun nieuwe woning aan de Gerrit Raapstraat of Pieter Veningastraat. In totaal bouwt Woongroep Marenland hier 92 woningen. De verwachting is dat alle woningen eind december gereed zijn. 

De nieuwbouw aan de Gerrit Raapstraat is onderdeel van het grootschalige sloop- en nieuwbouwproject in de wijk Opwierde 1 in Appingedam. In totaal bouwt Woongroep Marenland de komende jaren in deze wijk ruim 450 aardbevingsbestendige woningen.