'Staait n Bisschop veur Stad' speelt zich af tijdens het beleg van Groningen (foto WAARK).
'Staait n Bisschop veur Stad' speelt zich af tijdens het beleg van Groningen (foto WAARK).

WAARK speelt ‘Staait n Bisschop veur Stad’ in Losdorp

Algemeen

LOSDORP - Theatergroep WAARK komt naar Losdorp. Op zondag 30 oktober wordt in het plaatselijke dorpshuis de voorstelling ‘Staait n Bisschop veur Stad’ gespeeld.

Deze muzikale theatervoorstelling wordt door WAARK van oktober tot en met mei in Groningse en Drentse theaters en dorpshuizen gespeeld. In totaal gaat het om 36 uitvoeringen, waarvan dus één in Losdorp.

‘Staait n Bisschop veur Stad’ is een voorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtig verhaal vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor. Ook als iemand niet uit Groningen komt of geen Gronings verstaat, is het verhaal goed te volgen.

Just Vink heeft de voorstelling geschreven en geregisseerd en Ben Smit heeft de vertaling naar het Gronings op zich genomen. De spelers zijn Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze Doornbos, Annet van der Laan en Moyra Ruiter.

WAARK is een begrip in Groningen en Drenthe en staat voor Groningstalig theater van hoge kwaliteit. De theatergroep is ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen. Sinds 1981 opereert het gezelschap zelfstandig. Meer informatie is te vinden op waark.nl.