Het pand aan de Hogestraat 19, waarin de Wereldwinkel komend voorjaar z'n intrek neemt.
Het pand aan de Hogestraat 19, waarin de Wereldwinkel komend voorjaar z'n intrek neemt.

Wereldwinkel Loppersum viert 34-jarig bestaan

Algemeen

LOPPERSUM - Wereldwinkel Veur Elkenain in Loppersum viert vrijdag 28 oktober het 34-jarig bestaan. Er wordt een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in de Vredekerk.

Tijdens de bijeenkomst worden de belangstellenden bijgepraat over de voortgang van de verbouw van het pand aan de Hogestraat 19. De werkzaamheden hadden voor de zomer een wat trage start, mede vanwege asbest, maar het tempo zit er nu goed in. Er wordt uitleg gegeven over de historie van dit bijzondere pand. 

Delen van het pand stammen waarschijnlijk uit begin 1600. Op verzoek van de Historische Vereniging Loppersum heeft Marcel Verkerk, bouwhistoricus, afgelopen zomer onderzoek gedaan. Hij zal vertellen over zijn vondsten.

In de pauze staan er diverse marktkraampjes in de hal van de Vredekerk, waarbij ook stichting Imarika (www.imarika.nl) aanwezig is. Dit is het goede doel waar klanten van de Wereldwinkel een jaar lang voor gespaard hebben. Imarika biedt hulp aan gehandicapte kinderen in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Om hen te steunen kunnen lootjes gekocht worden. Er staat een tafel vol met mooie prijzen.

Als de Wereldwinkel komend voorjaar verhuist naar Hogestraat 19, staat er niet alleen een winkel maar biedt het pand ook ruimte voor allerlei educatieve activiteiten. Eén van de ideeën is het opzetten van de WereldClub, een club voor kinderen. Het idee is om maandelijks activiteiten te organiseren rondom verschillende thema’s. Voorbeelden zijn een reis om de wereld, sieraden maken, speurtocht, een challenge voor een goed doel enzovoort. Wie het leuk lijkt om hierin mee te denken, kan tijdens de bijeenkomst meer informatie krijgen.

De Vredekerk is te vinden in de Burgemeester Van der Munnikstraat, naast de Albert Heijn. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Rond 21.30 uur eindigt het programma en kan worden nagepraat. In verband met de catering ziet de organisatie graag dat men zich aanmeldt. Dit kan via e-mail  info@wereldwinkelloppersum.nl. Iedereen is welkom.