Afbeelding

Nieuw Sinterklaashuis voor Goedheiligman in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Sinterklaas kan tijdens zijn bezoek aan Appingedam gebruik maken van een nieuw Sinterklaashuis. 

De Sint arriveert vrijdag 18 november in Appingedam. Ook dit keer wacht hem een groots onthaal, maar er was nog wel een probleempje dat moest worden opgelost. De woning waar de Sint normaal tijdens zijn bezoek verblijft, staat in de steigers in verband met de versterking. De ondernemers van Appingedam hebben daarom in samenwerking met de Nationaal Coördinator Groningen een nieuw Sinterklaashuis ingericht. Het nieuwe onderkomen is te vinden aan de Dijkstraat 26. Het zal op 18 november om 15.00 uur worden geopend.

In verband met de komst van Sinterklaas kunnen kinderen zelf geknutselde schoentjes langs brengen bij Press-StartGames aan de Dijkstraat 52. Deze schoentjes zullen bij het nieuwe Sinterklaashuis afgeleverd worden, waar de kinderen hun schoentje, gevuld en wel, weer kunnen ophalen tijdens de Damster Pietendag op zaterdag 25 november. Dit kan tussen 11.00 en 16.00 uur.

Tijdens de aankomst van de Sint begint ook de Sinterklaas-stempelactie in het winkelcentrum. Bij een volle stempelkaart kan deze bij het Sinterklaashuis worden ingeleverd bij de rode brievenbus. Men maakt dan kans op prijzenpakketten ter waarde van 600 euro, die door de ondernemers van Appingedam zijn samengesteld. De trekking en bekendmaking van de winnaars is op 10 december. 

Naast drie hoofdprijzen zijn er ook enkele lekkere troostprijzen te verdienen, geheel in het teken van het Sinterklaasfeest. Bij alle deelnemende winkels ontvangt men per uitgave van 10 euro een stempel en bij 10 stempels is de kaart vol. Er kunnen tijdens deze periode meerdere volle stempelkaarten worden ingeleverd.

In de rode brievenbus van het Sinterklaashuis kunnen natuurlijk ook mooie tekeningen voor Sinterklaas worden  achtergelaten. Er is een grote kans dat Sinterklaas deze in zijn logeerwoning ophangt om het wat gezelliger te maken.