Afbeelding

Spectaculair Pietenhuis in centrum van Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Sinterklaas en zijn Pieten zullen zaterdag 12 november weer voet aan wal zetten in de haven van Delfzijl. Na de feestelijke ontvangst nemen ze hun intrek in een spectaculair Pietenhuis in het centrum.

De pakjesboot zal rond 13.00 uur afmeren in de Havenstad. Daarna volgt een gezellige intocht met veel muziek én dans. Tevens zullen danses van Dansschool The Legacy een grote dansdemonstratie geven op de kade. Nadat Sinterklaas is welkom geheten, zal de stoet vertrekken richting het centrum. Daar is vervolgens ook de gelegenheid voor een fotomoment met de Sint en zijn Pieten.

Na de intocht zullen de Sint en zijn Pieten een paar weken in de havenstad verblijven. Delfzijl krijgt dit jaar namelijk een spectaculair Pietenhuis midden in het centrum! Daarnaast zijn er Sinterklaasactiviteiten voor jong en oud georganiseerd. Voor de kinderen is er een kleurplatenwedstrijd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Volwassenen kunnen zich vermaken met een grote woordzoeker. In het centrum en op de weekmarkt zijn diverse letters te vinden, die samen een zin vormen. Hiermee zijn vele prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de ondernemers in het centrum en de weekmarkt.

De kleurplaten en oplossingen van de woordzoeker kunnen worden ingeleverd in de brievenbus van het Pietenhuis. Elke woensdag (16, 23 en 30 november) zijn er pieten in het huis aanwezig voor een gezellig (foto)moment met de kinderen. Ook is er op deze drie dagen een prijsuitreiking voor de kleurwedstrijd en woordzoeker. Het worden dus gezellige weken voor jong en oud in het centrum van Delfzijl.