Afbeelding

(T)huis in Delfzijl: beurs over woningbouwlocaties in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - In de sporthal van de Brede School Noord in Delfzijl wordt zaterdag 26 november de woonbeurs (T)huis in Delfzijl gehouden. Er worden geen woningen verkocht, maar een overzicht gegeven van alle nieuwbouwlocaties in de havenplaats.

De beurs wordt georganiseerd door de gemeente Eemsdelta in samenwerking met woningcorporatie Acantus en de Belangengroep Versterking Zandplatenbuurt. Te zien is waar overal in Delfzijl in de komende jaren huur- en koopwoningen gebouwd worden voor de bewoners van de Zandplatenbuurt. Vanwege de versterkingsopgave verhuizen zij naar een nieuwe woning op een andere plek in Delfzijl. Per locatie staat aangegeven hoeveel woningen er komen en wat de planning is. Onder andere is het eerste stedebouwkundig ontwerp te zien van de nieuwe woonwijk ‘Park Delfzicht’. Dit is de nieuwe wijk op het terrein van het voormalige Delfzichtziekenhuis.

Eemsdelta gaat de komende jaren ongeveer 1.000 woningen bouwen op diverse locaties in Delfzijl. Dat zijn er echter niet genoeg om aan de behoefte te voldoen. Daarom zal er ook in de Zandplatenbuurt gebouwd worden. Waar precies en om hoeveel woningen het gaat, is nog onduidelijk. Hierover zijn nog geen besluiten genomen. Dit wordt in samenspraak met de bewoners bepaald. 

Er kan pas gebouwd worden nadat de woningen gesloopt zijn. Daarom is de Zandplatenbuurt de laatste locatie waar gebouwd wordt. Voor bewoners die hier ook in de toekomst willen wonen, betekent dit dus dat ze een tijd omringd zullen zijn door sloopwerkzaamheden. Ook kan het betekenen dat ze twee keer moeten verhuizen.

De sporthal van de Brede School Noord is te vinden aan de Waddenweg 4 in Delfzijl. Op vrijdag 25 november is de beurs alleen toegankelijk voor de bewoners van de Zandplatenbuurt. Op zaterdag 26 november is iedereen die interesse heeft in nieuwbouwlocaties in Delfzijl tussen 10.00 en 13.00 uur welkom.