Het startmoment. Vanaf links: Annalies Usmany-Dallinga (gemeente Eemsdelta), Antje de Groot (Trebbe), Anita Tijsma (Acantus) en de heer en mevrouw Huizinga (foto Gemeente Eemsdelta).
Het startmoment. Vanaf links: Annalies Usmany-Dallinga (gemeente Eemsdelta), Antje de Groot (Trebbe), Anita Tijsma (Acantus) en de heer en mevrouw Huizinga (foto Gemeente Eemsdelta).

Bouw 48 woningen Vestingbuurt Delfzijl van start

Algemeen

DELFZIJL - De bouw van 48 woningen van Acantus in de Vestingbuurt in Delfzijl is van start gegaan. Vandaag werd op de bouwplaats het officiële startsein gegeven. 

Bestuurder van Acantus Anita Tijsma, wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Eemsdelta, directeur van Trebbe Antje de Groot en nieuwe huurders meneer en mevrouw Huizinga begroeven samen een tijdcapsule. Deze capsule kan zo’n 200 jaar in de grond blijven. De inhoud bestaat uit een krant van vrijdag 16 juli 2021, een brief, een gedicht en een geluksmuntje.

In de gemeente Eemsdelta speelt een grote versterkingsopgave. De bewoners uit de Zandplatenbuurt in Delfzijl krijgen de mogelijkheid de komende jaren te verhuizen naar een aardbevingsbestendige nieuwbouwwoning, veelal op een andere plek in Delfzijl. Het gaat om zo’n 850 huishoudens. De 48 woningen in de Vestingbuurt maken deel uit van deze operatie.

Anita Tijsma: ,,Ik ben heel blij dat de bouw is gestart en weer 48 huishoudens zicht hebben op mooie nieuwe woningen. De Vestingbuurt is een prachtige groene buurt op loopafstand van winkelcentrum De Wending. Er worden gasloze en energiezuinige woningen gebouwd, met veel aandacht voor het groene karakter van de wijk.”

Er komen 48 woningen, waarvan 12 gezinswoningen met 3 of 4 slaapkamers en 36 woningen met 2 slaapkamers. Trebbe gaat de woningen bouwen. Acantus heeft onlangs samen met Trebbe een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de komende 3 jaar voor nieuwbouwprojecten. Dit is het eerste gezamenlijke nieuwbouwproject dat van start gaat.

De tijdcapsule met de inhoud die is begraven (foto Gemeente Eemsdelta).