Sinterklaas is voor vluchtelingenkinderen erg belangrijk.
Sinterklaas is voor vluchtelingenkinderen erg belangrijk.

Sinterklaasvoorstelling voor kinderen AZC Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Het Wolkentheater reist met de voorstelling ‘De gestolen ring van Sinterklaas’ langs een 20-tal AZC’s in Nederland. Woensdagmiddag 23 november is Delfzijl aan de beurt. 

Met de voorstelling geeft de theatergroep, die bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, de kinderen in AZC’s een steuntje in de rug. Voor hen is Sinterklaas is een echte held. Ze weten al heel veel over Sinterklaas. Ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Het is een traditie die de deuren opent naar de Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. 

In de voorstelling van het Wolkentheater kunnen de kinderen ook meespelen en ook dat leidt tot lachende gezichten. ,,Een glimlach is voor ons het grootste compliment dat we kunnen krijgen’’, zegt theaterdirecteur Adrijan Siniša Rakic hierover. ,,Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De optredens zijn bedoeld om kinderen met een traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen en ze weer zorgeloos kind te laten zijn.’’

Meer informatie over de stichting en donatiemogelijkheden is te vinden op www.wolkentheater.nl.