Afbeelding

Voorzieningenwijzer Eemsdelta geeft inwoners meer financiële ruimte

Algemeen

EEMSDELTA - De gemeente Eemsdelta heeft de Voorzieningenwijzer gelanceerd. Dit is een nieuw hulpmiddel om inwoners te helpen om beter uit te komen met hun inkomen. 

De Voorzieningenwijzer geeft aan of iemand recht heeft op bepaalde toeslagen of regelingen. Ook wordt  bekeken of het verstandig is om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar. Inwoners kunnen telefonisch of per mail een adviesgesprek aanvragen. Het is ook mogelijk zelf online te kijken welke toeslag of regeling geldt en of die financieel het beste is. 

Wethouder Hans Ronde: ,,Uitkomen met je inkomen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet in deze tijd. We moeten er daarom voor zorgen, dat onze inwoners echt een beroep doen op landelijke en gemeentelijke regelingen en toeslagen om geen geld te laten liggen. Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt. Misschien kun je besparen op vaste lasten door over te stappen naar een andere zorgverzekering. De VoorzieningenWijzer brengt dit in beeld en helpt daarbij.’’ 

Gratis adviesgesprek

Inwoners kunnen vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen via datgeldtvoormij.nl/eemsdelta of door te bellen met het gemeentelijk Informatie- en adviespunt Geldzaken via telefoonnummer (0596) 85 69 03. Mailen kan naar geldzaken@eemsdelta.nl. 

Om te weten waar iemand recht op heeft, gaat een consulent van de gemeente met de aanvrager in gesprek. Dit kan tijdens een bezoek aan huis of op een gemeentelijke locatie. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. De gegevens worden alleen gebruikt om te kijken waar iemand recht op heeft. De consulent ondersteunt ook bij het aanvragen en overstappen.

Inwoners die zelf willen controleren op welke regelingen zij recht hebben of een advies willen over de best passende zorgverzekering, kunnen dat ook doen via datgeldtvoormij.nl/eemsdelta

De VoorzieningenWijzer is mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Acantus, Woongroep Marenland, Woonstichting Groninger Huis, Woningstichting Wierden en Borgen en Woonzorg Nederland.