Tijdens Winterwarm Appingedam zal een zandtovenaar prachtige kersttaferelen creëren.
Tijdens Winterwarm Appingedam zal een zandtovenaar prachtige kersttaferelen creëren.

Groot winterfestival zorgt voor sfeer in centrum van Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - De historische kern van Appingedam vormt van 9 tot en met 12 december het decor voor Winterwarm Appingedam. Voor dit sfeervolle winterfestival wordt onder andere een overdekte ijsbaan gebouwd.

Achter de Nicolaïkerk wordt zaterdag 10 en zondag 11 december van 11.00 tot 17.00 uur een leuke wintermarkt gehouden. Hier zijn onder meer foodtrucks aan te treffen en kunnen verenigingen zich voorstellen aan het publiek. Ook kunnen de clubs hun eigen spullen verkopen. Wie een mooie kerstfoto wil laten maken, kan dat doen bij een fotomobiel. 

In de kerk wordt op de zaterdag bovendien een kerstfair gehouden. Hier maakt een zandtekenaar prachtige kersttaferelen. Een Dickens-groep brengt de sfeer van het negentiende eeuwse Londen naar Appingedam.

De kerk zal sfeervol worden ingericht door vrijwilligers. In samenwerking Cadans, Cosis & de Zijlen en het COA worden hier wensbomen neergezet, waar cliënten en vrijwilligers van de genoemde organisaties op vrijdag van 14.30 tot 16.00 uur hun wensen mogen ophangen. De stichting Cadans en Bie Daip gaan proberen een aantal van deze wensen waar te maken. Op zaterdag kunnen de andere bezoekers van Winterwarm Appingedam hier wensen ophangen in de bomen. Verder zal op zaterdag in de kerk een kindervoorstelling worden gegeven door een poppentheater. De kinderen krijgen hier ook te maken met ‘sneeuwvrouwen’, er is een knutselhoek en ze kunnen zich gratis laten schminken. 

In het centrum organiseren de ondernemers ter gelegenheid van Winterwarm Appingedam een etalagewedstrijd. Als klap op de vuurpijl zal achter de Nicolaïkerk een overdekte ijsbaan worden opgebouwd. Vrijdag is de ijsbaan van 9.00 tot 15.00 uur gereserveerd voor kinderen van het speciaal onderwijs, daarna kan iedereen hier terecht.

Winterwarm Appingedam wordt op alle dagen opgevrolijkt door veel muziek. Deze sfeervolle omlijsting zal te horen zijn in de kerk, ‘t Gouden Appeltje, de muziekkoepel, De Doofpot en Paviljoen Overdiep.