Afbeelding

Eemsdelta zet streep door contract met zorgboerderij in Holwierde

Algemeen

HOLWIERDE - De gemeente Eemsdelta heeft het contract met Zorgboerderij Oldenbosch in Holwierde opgezegd. Ondanks waarschuwingen voldoet de opvang niet aan de regels. 

Oldenbosch is een instelling voor dagopvang en beschermd wonen. In september vorig jaar werd geconstateerd dat de zorg naar cliënten onvoldoende was. De zorgboerderij kreeg drie maanden de tijd om de geconstateerde overtredingen op te lossen, maar dat is niet volledig gelukt.

Op Zorgboerderij Oldenbosch was sprake van ongeoorloofd cameratoezicht op de cliënten, die zich daardoor onveilig voelden. Ook hadden meerdere medewerkers niet de juiste papieren om de cliënten te mogen begeleiden. Het ging om dementerende ouderen en jongeren in een beschermde woonvorm. 

In januari heeft het college opnieuw een rapport ontvangen van de toezichthouder over Oldenbosch. ,,Daaruit blijkt dat nog steeds op meerdere punten niet aan de afspraken wordt voldaan. Daarom heeft het college besloten het contract te ontbinden”, aldus wethouder Meindert Joostens van Eemsdelta.

De zorgboerderij moet de huidige Wmo-cliënten nu overdragen aan een andere aanbieder waarmee de gemeente een contract heeft. De gemeente ziet er op toe dat deze overdracht goed verloopt.