Koorbazen zingt a capella en telt 55 koorleden. Zaterdag 3 juni zijn ze in Appingedam.
Koorbazen zingt a capella en telt 55 koorleden. Zaterdag 3 juni zijn ze in Appingedam.

Koorbazen naar Appingedam voor festival ‘Terug naar het begin’

Algemeen

APPINGEDAM - Het 55 koppige koor Koorbazen komt zaterdag 3 juni naar Appingedam voor deelname aan het festival ‘Terug naar het begin’. 

Het a capella mannenkoor, bekend door z’n indrukwekkende performance, verzorgt een parade door de winkelstraten van Appingedam. Dit wordt gevolgd door een optreden in het parkje achter de Nicolaïkerk. Deze act , inclusief de parade, is twee keer te zien. De eerste keer vanaf 13.45 uur en de tweede keer vanaf 15.30 uur. De toegang is gratis.

Koorbazen telt 55 koorleden waarin de jongste 18 is en de oudste in de 80. De optredens zijn een eindeloos experiment in muziek, theater en performing-arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen. Met een geheel eigen werkwijze en een groeiende landelijke bekendheid laat Koorbazen zien én horen dat een mannenkoor zeker nog van deze tijd is. Dat doen ze ook op zaterdag 3 juni in Appingedam.

Belevingsfestival ‘Terug naar het begin’ duurt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni. Een mix van artiesten en kunstenaars zal optreden in de Groninger kerken en het wierdenlandschap van Eemsdelta. Met een plattegrond in de hand kan het publiek langs kronkelende weggetjes door het platteland fietsen  voor verrassende optredens op unieke locaties. 

Op het programma staan onder andere optredens van harpiste Lavinia Meijer, singer-songwriter Lucky Fonz III, de Zeeuwse band De Toegift en Folkpop-artiest Néomí. Met uitzondering van de optredens van de Koorbazen, is voor de rest van het programma een festivalticket nodig. Meer informatie is te vinden op terugnaarhetbegin.nl.