De leerlingen die vervroegd het eindexamen Engels aflegden, samen met hun vakdocent.
De leerlingen die vervroegd het eindexamen Engels aflegden, samen met hun vakdocent.

Vwo 5-leerlingen Campus VO Eemsdelta doen jaar eerder examen

Algemeen

APPINGEDAM - Vier leerlingen van Campus VO Eemsdelta hebben vervroegd eindexamen Engels gedaan. Ze zitten nog in vwo 5, maar zijn nu al geslaagd voor het vwo 6 examen.

De leerlingen hebben talent voor Engels en namen deel aan een proef om een jaar eerder examen te doen voor dit vak. En met succes, want woensdag kregen ze te horen dat ze allemaal geslaagd zijn. 

De vier maakten een toelatingstoets en bleken klaar voor het eindexamen. Dit past bij de schoolvisie van Campus VO Eemsdelta, dat vindt maatwerk moet worden geleverd. De vier leerlingen hoefden nu geen verplichte tijd te besteden aan grammatica en woordkennis die ze al voldoende beheersen. In plaats daarvan konden ze de diepte in met het schrijven van essays, gespreksvaardigheid en het lezen en analyseren van literatuur. 

De leerlingen toonden zich zeer gemotiveerd over deze aanpak. Ze zijn super blij met de extra vrije uren die zij nu in vwo 6 kunnen gebruiken om te werken aan de vakken die ze lastiger vinden. Ook is er meer tijd voor het maken van hun profielwerkstuk. 

De sectie Engels is apetrots op de prestatie van Alissa, Cynthia, Indy en Luka. Omdat de rest van het examen nog moet worden afgelegd, kon de vlag met schooltas nog niet gehesen worden. In plaats daarvan werd een vaandel van het Verenigd Koninkrijk aan hen uitgereikt.