Twij Körten en Twij Langen speelt countrymuziek in Nieuw-Scheemda.
Twij Körten en Twij Langen speelt countrymuziek in Nieuw-Scheemda.

Twij Körten en Twij Langen treedt op in Nieuw-Scheemda

Algemeen

NIEUW-SCHEEMDA - In de hervormde kerk van Nieuw-Scheemda vindt zaterdag 16 september een optreden plaats van Twij Körten Twij Langen.

Deze formatie bestaat uit Bart en Evert Kruizinga, Eltje Doddema en Harm Tabak. In Nieuw-Scheemda spelen ze nummers van onder anderen Willie Nelson, Dolly Parton, John Denver, Linda Rondstadt en Johnny Cash. Het optreden is opgebouwd rondom korte achtergrondverhalen over het ontstaan van de muziekstroming. Behalve van bekende is er ook muziek te horen van minder bekende country-artiesten.

Twij Körten Twij Langen is vooral bekend van Groningstalige muziek, maar ze hebben zich nu ook gewaagd aan country. In hun eigen nummers komen ook countrycovers voor die naar het Gronings vertaald zijn. Daaruit is het idee ontstaan om in de geschiedenis van deze muziekstroming te duiken.

De band was vorig jaar nog te zien tijdens een zeer succesvol optreden in De Leeuwenborg in Nieuw Scheemda. Het optreden begint om 20.00 uur. Omdat de capaciteit van de kerk beperkt is, dient men zich aan te melden bij culturele-commissie@nieuw-scheemda.nl of 0598-446398.