De jubilarissen Johannes Swart (links) en Jenny Speelman samen met voorzitter Richard Stegmeijer.
De jubilarissen Johannes Swart (links) en Jenny Speelman samen met voorzitter Richard Stegmeijer.

Jubilarissen gehuldigd bij muziekvereniging Koningin Wilhelmina

Algemeen

DELFZIJL - Muziekvereniging Koning Wilhelmina uit Delfzijl heeft zondag twee jubilarissen gehuldigd. Dat gebeurde tijdens de traditionele nieuwjaarsvisite.

Voorzitter Richard Stegmeijer zette Jenny Speelman en Johannes Swart in het zonnetje. Zij zijn respectievelijk 40 en 60 jaar muzikant. 

Jenny Speelman begon op 7-jarige leeftijd bij de vereniging op de dwarsfluit. Later is ze ook slagwerk gaan spelen en tegenwoordig speelt Jenny in de Malletband op de marchingbell. Ze is een actief lid en coördineert vele activiteiten en acties van de vereniging. Ook coördineert ze de verbouwing van een nieuwe ruimte in het clubgebouw van de vereniging.

Johannes Swart begon op 12-jarige leeftijd bij de vereniging op de klarinet. Hij is jarenlang secretaris en voorzitter van Wilhelmina geweest en heeft zich breed voor de vereniging ingezet. Swart is erelid en speelt in het Harmonieorkest. Ook heeft hij tot voor kort de oud-papieractie van de vereniging gecoördineerd.

Muziekvereniging Koningin Wilhelmina maakt zich op voor een boeiend jaar. Zo geeft de vereniging op zondagmiddag 14 april haar jaarconcert in de sporthal Brede School Noord en op zondagochtend 16 juni een concert in de haven van Delfzijl tijdens DelfSail 2024. Op zaterdag 19 oktober zal de vereniging, in samenwerking met Grand Café Het Lokaal, weer het Oktoberfest Delfzijl organiseren. De Malletband zal op zondag 30 juni deelnemen aan de Internationale Musiktage in Rastede.