Afbeelding

Luthers Bach Ensemble met Matthäus Passion naar Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Het Luthers Bach Ensemble voert donderdag 7 maart haar bekroonde Matthäus Passion uit in de Nicolaïkerk in Appingedam. 

Bij deze uitvoering hebben solisten en koor dagelijkse kleding aan en zingen ze alles uit het hoofd. Dit om de interactie tussen de zangers onderling en het publiek groter te maken. Gebaren en bewegingen onderstrepen het drama van de passie. Het Luthers Bach Ensemble is het enige muziekgezelschap in Nederland dat de Matthäus op deze manier uitvoert.

De regie voor deze productie ligt net als voorheen in handen van Marc Pantus. ,,Mijn doel is om via het intense begrip van de muzikale en literaire tekst van de Matthäus het stuk te ontdoen van haar aureool. Er moet voor gezorgd worden dat het stuk nu, op dit moment, voor ons iets te betekenen heeft.’’

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat het Luthers Bach Ensemble dezelfde uitvoering in de programmering opneemt. Dat is bijzonder. Artistiek leider Tymen Jan Bronda: ,,We kregen zóveel bijzondere reacties uit het publiek dat we er niet omheen konden om reprises te geven, de uitvoering van dit jaar is opnieuw een kans om erbij te zijn.’’

De uitvoering in de Nicolaïkerk begint om 19.30 uur. Zaterdag 9 maart is er nog een uitvoering in de Martinikerk in Groningen, eveneens vanaf 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.luthersbachensemble.nl.