De leerlingen van de top drie juniorbedrijven in Stadion Euroborg.
De leerlingen van de top drie juniorbedrijven in Stadion Euroborg.

Juniorbedrijven Campus Eemsdelta VO presteren in Pitch Battle

Algemeen

GRONINGEN - De juniorbedrijven van Campus Eemsdelta VO zijn begin vorige week uitstekend voor de dag gekomen op de Pitch Battle van Jonge Ondernemers in de Euroborg in Groningen. Er werd beslag gelegd op een tweede en derde plaats in een deelnemersveld van 40 junior- en studenbedrijven.

In totaal namen ruim 200 leerlingen en studenten uit Friesland, Drenthe en Groningen het tegen elkaar op in het stadion van FC Groningen. Zij presenteerde zelf bedachte productideeën voor een achtkoppige jury van noordelijke ondernemers. Winnaar werd De Pluutjes Company, een juniorbedrijf van Het Hogeland College (HHC) uit Warffum. 

Voor Campus Eemsdelta VO werd de eer hoog gehouden door Bottel, Unwrapped, Thermobox, Stick-it, Memorabel en Glam & Glow. De laatste twee werden respectievelijk tweede en derde.

De deelnemende leerlingen werden verdeeld over drie Skyboxen, waar de voorrondes plaatsvonden. Tijdens de pitches was iedereen helemaal op zichzelf aangewezen. Er mochten geen PowerPoints of spiekbriefjes worden gebruikt. Alle groepjes lukte het om hun product overtuigend te presenteren. De jury had het dan ook erg lastig om zes juniorbedrijven aan te wijzen voor de grote finale. Naast de al genoemde top drie waren dit Unwrapped en Stick-it van Campus Eemsdelta VO en KlinkerKlaar van het dr. Aletta Jacobs College uit Midden-Groningen.

In de finale werd de producten opnieuw gepitcht: een fietsparaplu die je op je fiets kunt bevestigen (de later winnaar), homemade bio-haarolie, een kletspot met herinneringswaarde, een multifunctionele spiegel waar je je beter bij gaat voelen, herbruikbare luxe cadeauboxen en een schoonmaakdienst voor tuinterrassen.

De zege leverde De Pluutjes Company 150 euro aan startkapitaal op. Deze grote winnaar van het Noorden gaat ook door naar de landelijke pitch battle. 

De leerlingen van de winnende juniorbedrijven zijn allemaal begeleid vanuit Kansrijke Groningers. Dit is een organisatie die extra lesprogramma’s op scholen aanbiedt, om leerlingen te helpen bij de ontwikkeling van hun talenten.