Marianne Timmer vertelt binnenkort haar verhaal in Appingedam.
Marianne Timmer vertelt binnenkort haar verhaal in Appingedam.

Marianne Timmer doet haar verhaal in de Nicolaïkerk

Algemeen

APPINGEDAM - Marianne Timmer vertelt op zondag 14 april in de Nicolaïkerk in Appingedam over haar carrière en ervaringen. Ze doet dat op uitnodiging van het comité ‘Verhalen in De Nicolaï’. 

Schaats- en tv-crack Marianne Timmer is opgegroeid in Sappemeer. Ze deelt in Appingedam haar persoonlijke reis met het publiek. Haar carrière wilde eerst niet op gang komen, maar uiteindelijk won ze liefst drie gouden Olympische medailles in Nagano (1998) en Turijn (2006). Ze werd ook nog wereldkampioene sprint en wereldkampioene op de 1000 meter.

Marianne Timmer veroverde de harten van de schaatsliefhebbers in 1998, toen de tv-verslaggever Frank Snoeks uitkraaide: ‘Timmertje, Timmertje, wat ga je doen?’. Waarna ze op goud afsnelde. En na haar schaatsloopbaan ontpopte ze zich als inspirerend spreker en mentor voor jonge sporters.

De lezing van Timmer gaat over haar ontwikkeling, over verhalen achter het sportieve succes en over onder meer het overwinnen van persoonlijke tegenslag. Ze is eigenaar van de ‘Timmer-Fabriek’ die bedrijven en hun werknemers helpt vitaler te worden. Volgens de organisatie wordt het dan ook een middag vol motivatie, inspiratie, vitaliteit en inzichten uit eerste hand. De aanvang is 14.30 uur.

Het comité ‘Verhalen in De Nicolaï’ haalde eerder China-kenner Ruben Terlou naar Appingedam. De kerk was toen afgeladen vol. De organisatie wil twee keer per jaar bijzondere vertellingen naar de Nicolaïkerk halen.

Meer informatie is te vinden op de site van Tourist Info Eemsdelta, uitjesineemsdelta.nl, onder ‘tickets’.