Afbeelding

Nederlands varend erfgoed tijdens DelfSail in Damsterhaven

Algemeen

DELFZIJL - In de Damsterhaven in Delfzijl zal tijdens DelfSail een groot aantal monumentale schepen uit Nederland zijn te bewonderen. De organisatie ontvangt hier de schepen van het Varend Erfgoed en de Hollandsche Zeilvloot.

De hele Damsterhaven is beschikbaar gesteld om de varende monumenten te ontvangen. Ze komen te liggen aan pontons. Het centrum van Delfzijl is op loopafstand, waardoor het publiek eenvoudig een kijkje kan gaan nemen. De indrukwekkende tallships, de hoofdattractie van het evenement, liggen in de zeehaven. 

DelfSail start op donderdag 13 juni met de Parade of Sail. De grote historische zeilschepen of replica’s daarvan, zullen vanuit de Eemshaven over de Eems de haven van Delfzijl binnenvaren. Tot en met 16 juni zijn de schepen te bewonderen. Er is een groot omlijstend programma met landelijk bekende artiesten, regionale beroemdheden, straattheater en maritieme markten. 

Het overkoepelende thema van DelfSail is ‘The legacy of the seven seas’. Dit is een verwijzing naar de voorgaande zeven edities en de verbinding van mensen en scheepvaart in het verleden en nu.