Afbeelding

Degradatiespook waart rond op Sportpark Centrum

DELFZIJL - Er moet een wonderbaarlijke ommekeer komen in de resultaten van NEC Delfzijl om rechtstreekse degradatie te voorkomen en nacompetitie voor klassebehoud lijkt nog het hoogst haalbare. Zaterdag werd op eigen veld met 1-3 verloren van Elim.

De wedstrijd in Delfzijl begon drie kwartier te laat vanwege pech met de bus van Elim. Of de verstoorde aanloop naar het duel van invloed was is onduidelijk, maar de thuisploeg stond al na 40 seconden met 0-1 achter. Een Elim-aanvaller passeerde op de achterlijn een verdediger en gaf  voor op een vrijstaande medespeler en dat betekende 0-1.

Van een keihard werkend NEC, zoals een week eerder wel het geval was, was afgelopen zaterdag niets terug te zien. De ploeg kwam niet verder dan een paar schoten van afstand. Het beter spelend Elim trof nog een keer de paal voordat ze in minuut 37 en minuut 41 de 0-2 en de 0-3 op het scorebord schoten.

Nog voor rust kon Brend Hansen de achterstand met een keihard schot van afstand terugbrengen naar 1-3. De irritaties bij de thuisploeg waren intussen zo hoog opgelopen dat twee ploeggenoten het zodanig met elkaar aan de stok kregen dat de scheidsrechter beiden op een gele kaart trakteerde en de trainer ze allebei wisselde.

Na de thee had NEC het iets beter voor elkaar, maar het scorebord bleef onaangeroerd. De enige echte kans voor de thuisploeg was voor Edwin Hodzic die voor open doel naast schoot.