Afbeelding

WEO wint; Oostwold is kansloos

Sport

REGIO - WEO heeft dit weekend gewonnen bij Woltersum. MOVV verloor ongelukkig en VVS Oostwold ging kansloos onderuit. 

WEO kon maar net 13 man op de been brengen om naar Woltersum af te reizen. Op een hard veld hadden de bezoekers in het eerste deel van de wedstrijd de overhand en kwamen ze na een klein half uur op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Kebba Darboe. Woltersum loerde op de counter en kreeg op die wijze wel kansen, maar geen doelpunten. Na de doelwisseling had WEO meer grip op het middenveld en nadat Jarno Medema een bal op de borst aannam en vervolgens direct op de slof nam voor de 0-2 was het pleit beslecht en ging het duel als een nachtkaars uit. Komende zondag neemt WEO het op tegen Alteveer, Woltersum reist af naar Veelerveen.

MOVV

MOVV was op eigen veld veel sterker dan de nieuwe koploper in 4C PJC. Het schiep veel kansen voor onder meer Nick Wiegman en Jordi Blaauw, die de doelpaal trof. Afstandsschoten van Joël Puister en Aäron Sportel troffen ook geen doel. De PJC-doelman redde veel en anders zat er wel een been van een verdediger tussen. Aan de andere kant viel uit een verdwaalde voorzet de 0-1.

VVS Oostwold

VVS Oostwold verloor kansloos van NWVV met 1-3 en daarmee is er eigenlijk geen zicht meer op nacompetitie. Rond het halfuur vielen achter elkaar twee tegentreffers uit evenzovele hoekschoppen. Sven Heikens scoorde nog wel de aansluitingstreffer maar uit een strafschop werd het 1-3. Zaterdag moet VVS Oostwold naar Westerlee om zich te herstellen.