Afbeelding

Moeizame zege Meedhuizen: 1-2

STEDUM - Meedhuizen heeft zaterdag een moeizame zege geboekt op Stedum. Oldambtster Boys ging zondag thuis nipt onderuit tegen Groen Geel.

In Stedum had de thuisploeg voordeel van het slechte veld. Voor Meedhuizen was het wennen en dus hadden de gasten het lastig. Stedum legde vanaf het begin veel energie in het duel. In het eerste bedrijf werd er niet gescoord, ondanks kansen van Lars Hofman en Matthijs Colstee voor Stedum en aan Meedhuizer kant voor Antonie Lairissa en Tiago Fernandez.

In de 57e minuut kwam Stedum op voorsprong toen Lars Hofman uit een vrije trap van Lorenzo Spitsbaard raak wist te koppen. Acht minuten later stond het weer gelijk door een treffer van Jojo Leirissa en twee minuten later was het Meedhuizen dat de leiding nam nadat Kevin Reiffers profiteerde van slecht wegwerken in de Stedumer defensie. Stedum liet zich door deze twee snelle tegengoals niet uit het veld slaan maar slaagde er niet in om nog een verandering in de stand te brengen.

In Nieuw Scheemda verloor Oldambtster Boys van Groen Geel waar een eerste competitiepunt mogelijk zou zijn geweest. In een open wedstrijd kwam de thuisploeg al in de eerste minuut op een 1-0 voorsprong door een treffer van Hamid Jafari. Twee minuten later was het echter al weer gelijk en nog voor de rust maakte Groen Geel er 1-2 van.

Na de thee bleven treffers lang uit, hoewel er aan beide kanten voldoende mogelijkheden waren. Drie minuten voor tijd werd het 1-3 en in de extra tijd maakte Waldo Droppert er 2-3 van, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Oldambtster Boys niet.