Nick Wiegman (11) opent de score voor MOVV.
Nick Wiegman (11) opent de score voor MOVV.

Jordi Blaauw scoort tien keer voor MOVV, VVS Oostwold ondermaats

Sport

HOOGEZAND - In Hoogezand was het zondagmiddag kermis met als hoofdattractie een schiettent. Tegen FVV won MOVV met maar liefst 0-15 en Jordi Blaauw nam daarvan tien treffers voor zijn rekening. VVS Oostwold speelde matig in Westerlee en verloor met 3-1.

,,Dit gaat me een kratje bier kosten, ongelooflijk!”, meldde Jordi Blaauw na afloop. ,,Dit is me zelfs in de jeugd niet gelukt. En ik denk dat het ook nooit weer gaat gebeuren. We kregen ook wel heel veel ruimte, dus het werd ons ook niet heel erg moeilijk gemaakt. Tien doelpunten is voor een keer wel leuk, maar het moet niet altijd zo gemakkelijk gaan”, aldus het commentaar van Blaauw na afloop. De Midwolder goaltjesdief bracht met zijn monsterproductie zijn seizoentotaal op 42 competitietreffers.

MOVV was zondagmiddag enkele klassen beter dan het gehavende FVV. ,,Er waren veel mooie goals en aanvallen bij”, liet trainer Peter Ernst weten. Wellicht moet er vaker een stapavond tot in de late uurtjes voor de eerste selecte komen, want dat deden de MOVV’ers afgelopen zaterdagavond. 

Over de eenzijdige wedstrijd valt eigenlijk niet zoveel te melden. Bij rust stond het al 0-8 en naast de tien treffers van Blaauw scoorde Nick Wiegman vier keer terwijl Twan Smit er één voor zijn rekening nam. De ‘buit’ van Jordi Blaauw had nog een treffer meer kunnen zijn als de FVV-doelman een door hem genomen strafschop niet zou hebben gestopt.

MOVV gaat donderdag proberen de goede lijn door te trekken als in Hoogezand wordt aangetreden tegen Kwiek. Komende zondag wacht het thuisduel tegen Eext. De ploeg staat stevig in de subtop maar heeft nog wel alles om voor te spelen, want een periodetitel is nog steeds onder handbereik.

VVS Oostwold

In Westerlee presteerde VVS Oostwold zaterdagtegen de gelijknamige voetbalclub ver onder de maat. Tegen de veel lager geklasseerde tegenstander werd het 3-1. ,,Er was iets in de ploeg waar we de vinger niet achter kunnen krijgen”, meldde trainer Egbert Bosma na afloop. ,,En dat geeft een machteloos gevoel. We hadden wel drie geblesseerden en drie spelers van JO 19 op de reservebank, maar met wat er stond hadden we het best kunnen doen. Het ontbrak aan creativiteit, werklust en teamgeest en Westerlee heeft niet gewonnen omdat ze de betere voetballers hadden.”

Na een half uur spelen kwam Westerlee uit een hoekschop op een 1-0 voorsprong. Op een gunstig moment -vlak voor rust- was er een makkelijk gegeven strafschop voor VVS vanwege een vermeende handsbal binnen de beruchte lijnen. Vanaf de elfmeterstip schoot Leon Boer de 1-1 binnen. Na de doelwisseling werd VVS twee keer weg gecounterd voor de 2-1 en de 3-1 en moesten ze met de staart tussen de benen huiswaarts. Dit was hun laatste kans om nog zicht te houden op nacompetitie voor promotie. Er moeten al heel rare uitslagen vallen om dat zicht weer terug te krijgen.

VVS speelt zaterdag thuis tegen ZNC. De ploeg staat stevig in de middenmoot. Om het restant van de competitie toch interessant te houden, is een serie overwinning nodig. In dat geval gloort er misschien nog een periodetitel en nacompetitie om promotie.